Rezultate misiuni executate

Rezultatele structurilor de ordine publică din cadrul Jandarmeriei Române în luna aprilie 2017

 • 16.688 patrule mixte (formate din poliţişti şi jandarmi) destinate menţinerii ordinii publice;
 • 18.303 patrule de jandarmi destinate menţinerii ordinii publice;
 • 2.753 misiuni de asigurare a ordinii publice (la manifestări de protest, sportive, cultural-artistice, comemorative, religioase);               
 • 1.980 misiuni de intervenţie;
 • 2.558 misiuni executate în colaborare/cooperare cu alte instituţii.

Situaţia grafică a principalelor categorii de misiuni executate în luna aprilie 2017, se prezintă astfel:

În luna aprilie 2017, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, cu ocazia executării misiunilor de ordine publică, au fost obținute următoarele rezultate:

 

 • 654 infracțiuni constatate în cooperare cu poliția și 686 autori ai faptelor de natură penală prinşi în flagrant;
 • 555 infracțiuni constatate în acțiuni ale jandarmeriei și 623 autori ai faptelor de natură penală prinşi în flagrant;
 • 11.075 sancțiuni contravenționale aplicate, dintre care 3.167 avertismente scrise și 7.908 amenzi în valoare de 2.710.341 lei;       
 • 1 urmărit național depistat.

 

 

Principalele activităţi pe linia misiunii de pază şi protecţie instituţională şi transporturi desfăşurate în luna aprilie 2017

Pe linia pazei şi protecţiei instituţionale, Jandarmeria Română a asigurat paza şi protecţia unui număr de 1.152 obiective cu un efectiv de 9.957 jandarmi.

La obiectivele aparţinând instanţelor judecătoreşti au fost coordonate şi asigurate misiuni de menţinere a ordinii interioare la un număr mediu zilnic de 341 săli de judecată, folosind un număr mediu de 342 jandarmi/zi.

Pe linia organizării şi executării misiunii de protecţie a localurilor misiunilor diplomatice, agenţiilor şi reprezentanţelor economice străine, sediilor unor organisme şi organizaţii internaţionale au fost executate un număr de 48 misiuni temporare pentru care au fost folosiţi un număr de 362 jandarmi.

În ceea ce priveşte paza şi protecţia transporturilor, supravegherea şi intervenţia la conductele petroliere, în perioada 01 – 30.04.2017 unităţile Jandarmeriei Române au asigurat paza şi protecţia la 3.141 transporturi, din care 718 transporturi de bunuri şi valori, 351 transporturi speciale şi 2.072 transporturi de corespondenţă clasificată.

La aceste misiuni au participat 5.859 jandarmi, din care 1.413 jandarmi la paza și protecția transporturilor de bunuri şi valori, 901 jandarmi la paza și protecția transporturilor speciale și 3.545 jandarmi au participat la asigurarea pazei corespondenţei clasificate.

 

Modul de coordonare şi conducere a structurilor de pază s-a dovedit eficient, atât prin realizarea operativă a dispozitivelor adoptate, cât şi prin finalitatea executării acestor misiuni cu succes. Acest aspect se reflectă în rezultatele obţinute de către efectivele angrenate în executarea misiunii de pază şi protecţie, după cum urmează:

 • În data de data de 20.04.2017, în jurul orelor 00.30, jandarmii din cadrul I.J.J. Galați, aflați în serviciul la sediul Palatului de Justiţie Galaţi, au observat pe camerele de supraveghere video o persoană care a sărit gardul în curtea instituţiei şi s-a îndreptat către fereastra arestului. Acesția au procedat la interceptarea, imobilizarea şi identificarea acestuia. În urma controlului corporal asupra persoanei în cauză s-au găsit 5 telefoane mobile, 3 dispozitive de încărcare telefoane mobile, o şurubelniţă, un briceag cu lungimea de 19 cm şi o rangă de fier tip levier cu lungimea de 45 cm.

            Persoana în cauză a fost sancţionată contravențional pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în curtea obiectivului și i s-au întocmit actele de constatare, fiind predată pentru continuarea cercetărilor lucrătorilor Secției 2 Poliție, sub aspectul săvărșirii infracțiunii de ,,Introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, centru de reţinere şi arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ şi centru de detenţie, în scopul folosirii lor de către deţinuţi” conform Legii 254/2013.

 

În timpul executării serviciului, structurile cu atribuții pe linia pazei și protecției și-au demonstrat eficiența și în ceea ce privește măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, atât de natură penală cât și contravențională, astfel:

 • au fost constatate 13 infracţiuni fiind identificați 13 de autori;
 • au fost aplicate 508 sancțiuni contravenţionale, din care 367 de amenzi, în valoare de 152.450 lei şi 141 avertismente;
 • au fost legitimate 638 de persoane;
 • au fost controlate 24 autovehicule;
 • s-a asigurat paza şi protecţia zonei cu ocazia producerii a 5 avarii tehnologice și au fost recuperați 49.800 litri de țiței.